Over onsOnze passie

Het zal je niet verrassen maar wij geloven in korte ketens. Want hoe dichter bij iets is voor jou als persoon, hoe meer betrokkenheid je voelt. Die betrokkenheid stimuleert actie en ondernemerschap en zet het team in beweging. Dan kan je bergen werk verzetten en resultaten behalen.

Een korte keten geeft transparantie, en – als het goed is – maakt dat de onderneming aantrekkelijk voor jou, je teams en de klanten. Jong talent wil graag bij je werken en mensen met ervaring blijven gemotiveerd om samen te presteren.

Daarbij geloven wij in een duurzame relatie met elkaar en de wereld. Niet omdat het goed klinkt maar omdat we weten dat de prestaties en voldoening toenemen met succes tot gevolg. En successen delen, dat is het leukste wat er is.

We werken graag samen met ondernemers en managers die er ook zo over denken!Wie zijn wij

Erik Staijen

De kracht van een goede samenwerking zit erin, dat de beste kwaliteiten, eigenschappen en ervaringen van verschillende mensen gecombineerd kunnen worden om het meest optimale resultaat te halen.

Om dat te realiseren moet er een goede aansluiting tussen de missie, visie, strategie, tactiek, kernwaarden en de uitvoering zijn. Ik help organisaties, teams en personen om die onderdelen praktisch te maken.

Een praktische verbetering is namelijk een duurzame verbetering. Het gaat immers altijd om de ervaring in de praktijk. En wat is er nou mooier in een team dan dat iedereen, samen werkt aan het groter geheel?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig in onze voedselbostuin. Een stukje grond waar bomen, struiken, kruiden, knollen, klimmers en kruipers groeien. Door de biodiversiteit hoeven wij nauwelijks in te grijpen, hebben we maximale oogst en geen plagen in de “Appelmoesbostuin“.

Die filosofie past geheel in mijn streven van wat ik graag wil bereiken in een organisatie.


Hans Pieter van den Berg

Ik geniet er van om bij een diversiteit van bedrijven in de keuken te kijken. Ik ondersteun de versterking van de samenwerking binnen autonome teams en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers als trainer en coach. Strategie vind ik leuk, en nog leuker de realisatie ervan: strategie executie!

Ik heb een brede ervaring met integrale ontwikkel & verbeterprojecten binnen bedrijven, van ontwerp tot productie. Mijn kracht ligt in het doorzien van samenhang tussen verschillende vakgebieden en processen in de gehele ontwikkel en realisatie keten, waarbij ik gewaardeerd wordt om mij pragmatische manier van organisatie inrichting en ontwikkeling. Klant- en marktgericht werken volgens de Lean, QRM & Design for Six Sigma principes is hierbij sleutel binnen een projectmatige aanpak. Ik ben te typeren als een sterke communicator, en vind het leuk om een groep mensen te enthousiasmeren en samen te laten werken. Dit vul ik aan met een sterk structurerend vermogen, technische creativiteit en analytisch inzicht. En humor.

Bij de ketenverkorters werk ik ook aan mijn droom, een nieuwe manier van samenwerken waarin eigenaarschap en verantwoordelijkheid worden gedeeld.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin met 3 pubers, klus graag aan huis, auto en fiets. Daarnaast ben ik veel buiten te vinden; hardlopen, wandel & fiets trektochten, vrijwilliger bij Natuurmonumenten, daar word ik blij van en geeft me energie!


Breed netwerk van partners

De kern van de ketenverkorters wordt vormgegeven door Erik en Hans Pieter. Vanuit ons netwerk werken we samen met anderen partners om de best passende oplossing te kunnen bieden voor onze klanten. Deze partners kunnen rechtstreeks ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van HRM, ICT, product development en capaciteit.


Werknemers coöperatie

De ketenverkorters is een werknemers coöperatie U.A. Dat is vergelijkbaar met een B.V. maar dan toch even anders. Iedereen die bij de ketenverkorters werkt is in loondienst, en beslist ook mee in de koers van het bedrijf. De winst die we opbouwen gebruiken we om maatschappelijke projecten mee te doen, zoals halloboer.nl. We stellen niet geldelijk rendement centraal, maar maatschappelijk rendement; hoe komen we als maatschappij weer een stapje verder? Dit zit is ons DNA, zowel in de projecten die we samen met onze klanten uitvoeren als onze maatschappelijk projecten.