Over onsOnze passie

Het zal je niet verrassen maar wij geloven in korte ketens. Want hoe dichter bij iets is voor jou als persoon, hoe meer betrokkenheid je voelt. Die betrokkenheid stimuleert actie en ondernemerschap en zet het team in beweging. Dan kan je bergen werk verzetten en resultaten behalen.

Een korte keten geeft transparantie, en – als het goed is – maakt dat de onderneming aantrekkelijk voor jou, je teams en de klanten. Jong talent wil graag bij je werken en mensen met ervaring blijven gemotiveerd om samen te presteren.

Daarbij geloven wij in een duurzame relatie met elkaar en de wereld. Niet omdat het goed klinkt maar omdat we weten dat de prestaties en voldoening toenemen met succes tot gevolg. En successen delen, dat is het leukste wat er is.

We werken graag samen met ondernemers en managers die er ook zo over denken!Wie zijn wij – onze vast kern

Erik Staijen

De kracht van een goede samenwerking zit erin, dat de beste kwaliteiten, eigenschappen en ervaringen van verschillende mensen gecombineerd kunnen worden om het meest optimale resultaat te halen.

Om dat te realiseren moet er een goede aansluiting tussen de missie, visie, strategie, tactiek, kernwaarden en de uitvoering zijn. Ik help organisaties, teams en personen om die onderdelen praktisch te maken.

Een praktische verbetering is namelijk een duurzame verbetering. Het gaat immers altijd om de ervaring in de praktijk. En wat is er nou mooier in een team dan dat iedereen, samen werkt aan het groter geheel?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig in onze voedselbostuin. Een stukje grond waar bomen, struiken, kruiden, knollen, klimmers en kruipers groeien. Door de biodiversiteit hoeven wij nauwelijks in te grijpen, hebben we maximale oogst en geen plagen in de “Appelmoesbostuin“.

Die filosofie past geheel in mijn streven van wat ik graag wil bereiken in een organisatie.


Hans Pieter van den Berg

Ik geniet er van om bij een diversiteit van bedrijven in de keuken te kijken. Ik ondersteun de versterking van de samenwerking binnen autonome teams en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers als trainer en coach. Strategie vind ik leuk, en nog leuker de realisatie ervan: strategie executie!

Ik heb een brede ervaring met integrale ontwikkel & verbeterprojecten binnen bedrijven, van ontwerp tot productie. Mijn kracht ligt in het doorzien van samenhang tussen verschillende vakgebieden en processen in de gehele ontwikkel en realisatie keten, waarbij ik gewaardeerd wordt om mij pragmatische manier van organisatie inrichting en ontwikkeling. Klant- en marktgericht werken volgens de Lean, QRM & Design for Six Sigma principes is hierbij sleutel binnen een projectmatige aanpak. Ik ben te typeren als een sterke communicator, en vind het leuk om een groep mensen te enthousiasmeren en samen te laten werken. Dit vul ik aan met een sterk structurerend vermogen, technische creativiteit en analytisch inzicht. En humor.

Bij de ketenverkorters werk ik ook aan mijn droom, een nieuwe manier van samenwerken waarin eigenaarschap en verantwoordelijkheid worden gedeeld.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin met 3 pubers, klus graag aan huis, auto en fiets. Daarnaast ben ik veel buiten te vinden; hardlopen, wandel & fiets trektochten, vrijwilliger bij Natuurmonumenten, en voorzitter bij de Herenboederij Usseler Es, daar word ik blij van en geeft me energie!


Wouter Hagedoorn

Bent u er al klaar voor? De maatschappij en de overheid voeren de druk richting duurzaamheid verder op. Alle fysieke goederen op de Europese markt moeten richting 2030 verduurzamen , en die koers moet nu worden ingezet. Veel bedrijven weten dit, voelen dit en blijven daarna hangen bij de vraag ‘maar hoe dan?’ Daar heb ik een antwoord op.   

Vanuit mijn passie voor duurzaamheid en mijn jarenlange ervaring in productontwikkeling, heb ik een modelaanpak ontwikkeld waarmee elk product of proces zich laat verduurzamen. Of het nu gaat om het verbeteren van bestaande portfolio of om volledig nieuwe ontwikkelingen.    

Vanuit mijn achtergrond en ervaring in werktuigbouw en mechatronica verbind ik de theorie met de praktijk. Hierdoor weet ik complexe wet- en regelgeving praktisch en uitvoerbaar te houden.    

Van kinds af aan wil ik uitvinder worden. Bij de ketenverkorters kan dit, omdat ik mijn kennis en ervaring inzet om producten en processen op een duurzame manier opnieuw uit te vinden. Voor mij de ideale combinatie van maatschappelijk nut, innovatie, techniek en werken met mensen.   


Coen Berning

Het zetten van de volgende stap, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak, is altijd een opwindend moment. Ik koester de uitdaging van het nemen van nieuwe stappen en het zoeken naar samenhang. Dit dwingt je om buiten je comfortzone te gaan en de stappen te kunnen zetten om te kunnen groeien. 

Mijn expertise ligt in het in kaart brengen van verbanden tussen vakgebieden, werkprocessen, technologie en afdelingen, en het identificeren van groeikansen. Vervolgens benader ik dit praktisch en pragmatisch, met een heldere visie, om processen op te zetten en verbeteringen door te voeren. Door stapsgewijs te kijken naar de samenhang tussen mensen, processen en leiderschap leggen we een solide basis voor verbetering.

Als ketenverkorter streef ik ernaar MKB-bedrijven op duurzame wijze te ondersteunen bij het activeren van hun medewerkers, zodat ze zich continu kunnen verbeteren in het vereenvoudigen van interne processen en het bevorderen van samenwerking tussen disciplines (oftewel, het verkorten van ketens). Samen gaan we de uitdaging aan om te verbeteren, kennis te behouden en capaciteitsuitbreiding te realiseren, met aandacht voor mens, proces en productietechnieken. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin erop uit. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij Basketbalclub Jolly Jumpers uit Tubbergen


Breed netwerk van partners

De kern van de ketenverkorters wordt vormgegeven door Erik, Hans Pieter, Wouter en Coen. Vanuit ons netwerk werken we samen met anderen partners om de best passende oplossing te kunnen bieden voor onze klanten. Deze partners kunnen rechtstreeks ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van HRM, ICT, product development en interim inzet.


Werknemers coöperatie

De ketenverkorters is een werknemers coöperatie U.A. Dat is vergelijkbaar met een B.V. maar dan toch even anders. Iedereen die bij de ketenverkorters werkt is in loondienst, en beslist ook mee in de koers van het bedrijf. De winst en vrije tijd die we opbouwen gebruiken we om maatschappelijke projecten mee te doen (zie hieronder voor enkele voorbeelden) We stellen niet geldelijk rendement centraal, maar maatschappelijk rendement; hoe komen we als maatschappij weer een stapje verder? Dit zit is ons DNA, zowel in de projecten die we samen met onze klanten uitvoeren als onze maatschappelijk projecten.


HalloBoer

Samen met HalloBoer hebben we een pilot van 3 jaar gedraaid in de provincie Overijssel in twee regio’s (Oost en Twente).

In dit coöperatieve model konden boeren rechtstreeks hun producten verkopen aan consument en horeca. Afnemers kregen in 1 winkelmandje producten van verschillende boeren uit de streek.

We hebben hier samen met HalloBoer met een groot team vanuit de ketenverkorters aan meegewerkt en geïnvesteerd. Het project is in 2022 afgesloten, er wordt nu gewerkt aan een vervolg.

Het platform werd gesteund door de Provincie Overijssel, het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Ministerie van Landbouw, Natuur en voedselveiligheid.


Herenboeren

Samen duurzaam voedsel produceren. Dat is waar Herenboeren Nederland voor staat.

Samen met 230 andere gezinnen investeer je in je eigen boederij. Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en – voor wie wil – (h)eerlijk vlees. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt.

Hans Pieter is voorzitter van de Herenboerderij Usseler Es in Enschede die op 1 januari 2023 is gestart.