HalloBoer

HalloBoer

Een plan. Heel Nederland eet lokaal.

Er zijn ontzettend veel initiatieven voor lokaal voedsel. Opgezet vanuit een passie door mensen die geloven in hun producten. Het zijn lokale initiatieven en dat is een bijzonder sterk punt maar toch kan de bekendheid en totale omzet van deze prachtige producten nog flink verbeterd worden.

Wanneer we de handen in elkaar slaan hoeven we niet  het in elke regio het wiel opnieuw uit te vinden. Een boer of tuinder heeft passie voor zijn product maar de combinatie met passie voor ICT, logistiek en marketing is minder vaak aanwezig. Precies daarom is HalloBoer gestart. Door samen te werken kunnen we de keten van boer tot bord echt verkorten.

Een collectief. Invloed in de keten

De voedselketen is afgebeeld door het  Planbureau voor Leefomgevingen is hieronder te zien. Hoewel enkel de binnenlandse voedselketen is afgebeeld laat plaatje een goed beeld zien van het feit dat de inkopers en supermarkten relatief veel macht hebben.

Dit kunnen we moeilijk veranderen, maar we kunnen wel een alternatieve keten opzetten door samen te werken! Niet met 1 centrale partij, maar als collectief. Een collectief dat de risico’s samen draagt en de krachten bundelt om rechtstreeks aan de consument en horeca te leveren. Hierdoor wordt de keten korter en dat geeft vele voordelen.

De ketencoöperatie

HalloBoer is een ketencoöperatie, iedereen in de keten kan lid zijn en heeft daarmee invloed op ht beleid. Door deze manier van organisatie creëren we betrokkenheid, ondernemerschap en transparantie.

HalloBoerSchaalbaarheid is hierbij cruciaal maar wel decentraal georganiseerd. Immers niet iedere regio is het hetzelfde. Aan de basis staat een software platform dat is ontworpen voor alle ketenpartners zonder compromissen te sluiten. Dit platform kent een uitstekende basis om direct mee te beginnen. Maar wij willen graag voorop blijven lopen. Dit kunnen we realiseren doordat alle producenten lid worden en alle afnemers lid mogen worden van de coöperatie. Daardoor is er continue verbinding van de keten en brengen we het beste in elkaar naar boven vanuit de beste intenties.

Heb je als boer een keer pech en valt de oogst net anders uit dan je verwacht? Je klanten zijn 1 klik verwijdert van een persoonlijk berichtje. Ben je als bistro net iets te laat voor de bezorging? Met een klein berichtje laat je je vaste bezorger weten waar hij het eventueel neer mag zetten. Heb je een product mogen proeven als klant maar heb je een idee om het nog lekkerder te maken? Dan stuur je toch even jouw tip naar de boer?

Hadden we al gezegd dat meedoen in de gezonde economie leuker is?

admin

Geef een reactie