Innovatief Project Leiderschap

Onze 4 daagse IPMA training traint je leiderschaps skills. Op nuchtere wijze brengen we de theorie in de praktijk. Hoe motiveer je je team, hoe manage je je omgeving en hou je ondertussen structuur in je project in een altijd veranderende omgeving? Dat vraagt om innovatief leiderschap! De training helpt in het (her)ontdekken van je eigen kwaliteiten en hoe je je leiderschap op vernieuwende wijze kunt inzetten in je projecten.

IPMA C of D

Onze training Innovatief Project Leiderschap is IPMA ICB-4 gebaseerd en leidt op tot onafhankelijke IPMA D of C certificering via de vereniging IPMA Nederland. Kijk voor meer informatie over de certificering op www.ipmacertificeren.nl. We kiezen voor IPMA omdat dit een brede achtergrond heeft vanuit de ICB-4 competenties en het complete vakgebied van projectmanagement goed beschrijft. Dus niet alleen kiezen voor 1 methode als Agile, Prince2 etc, maar een brede focus op wat past.

Voor (mid)ervaren leiders van (verander) projecten in de maakindustrie. Werk/denk niveau is HBO+/WO

Opzet – drie basiselementen van de leiderschap driehoek

Doel

Elk team heeft uit duidelijk doel nodig, die kunnen worden vormgegeven in concrete projecten. Welke projecten doen we wel, en misschien nog belangrijker; welke doen we niet. Tijdens de executie van de projecten moeten alle stakeholders, van team tot opdrachtgever en andere betrokken, voortdurende op de hoogte gehouden worden. Hoe doe je dit en voorkom je dat je de hele dag hier druk mee bent? Dit werken we uit in de vorm van het basiselement ‘Navigator’.

Team

Hoe bouw je een succesvol team? Kies in je team voor meer van het zelfde, of zoek je diversiteit en omarm tegenstellingen? We werken dit uit in de vorm van het basiselement ‘Kathedraal’. Een Kathedraal bouw je niet alleen. Een diepe bewustwording van de kracht van een team en de processen die daar spelen zijn onderdeel van de interactieve training.

Persoonlijk

Ben je met de vorige basiselementen bezig? Dan is het onvermijdelijk dat je je zelf tegenkomt. Bedenk dat dat ook geld voor je teamleden. De vorm die we hier hebben gekozen als basis element is de ‘Olifant’. Wees zichtbaar, proactief, slim, sterk en sociaal leidend. Binnen de groep reflecteren we op jouw persoonlijke rol en je relatie met anderen. De uitdaging is om de veranderende omstandigheden om te zetten naar een voordeel in je project. Hoe ben je een Agile leider?

Deze drie basiselementen zijn onderdeel van de leiderschap driehoek waarop deze training is gebaseerd. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt?

Neem contact met ons op of schrijf je in voor de training!

Over de trainer

De training wordt gegeven door onze ervaren trainer, project manager en operationeel directeur Hans Pieter van den Berg. Hans Pieter heeft een brede ervaring binnen product development en operations, en kent als geen ander de kansen en moeilijkheden waar je in de praktijk mee werkt. Verwacht een straight forward training waarmee direct aan de slag kunt. Kijk voor informatie over Hans Pieter bij over ons

Data – open inschrijving

De training Innovatief Project Leiderschap wordt niet alleen in-company gegeven, maar er is ook twee keer per jaar een open inschrijving. De training omvat voor de open inschrijving 4 dagen, met telkens ongeveer enkele weken tussen de trainingsdagen om direct aan de slag te gaan in de praktijk!

PlanningNajaar 2021Voorjaar 2022
Dag 123 september10 februari
Dag 214 oktober10 maart
Dag 311 november14 april
Dag 416 december19 mei

Verdere praktische informatie en investering

De training wordt gegeven in Enschede op werkdagen van 9:00-17:00. De investering voor de 4-daagse training bedraagt € 2350,- excl BTW per persoon voor de open inschrijving. Dit is inclusief lunch, koffie/thee, fris, het boek “Projectmanagement op basis van ICB versie 4”, syllabus en certificaat van deelname. Naast het direct toepassen in de dagelijkse praktijk vraagt de training een zelfstudie van ongeveer 4-6 dagen.

We organiseren deze training voornamelijk in-company. Neem contact met ons op voor een aanbieding hiervoor. Inhoud en tijdsbesteding kunnen worden aangepast en een persoonlijk intake is een vast onderdeel bij in-company.

Dagindeling

De training is opgedeeld in vier modules, elk van deze modules is opgebouwd op basis van onze leiderschap driehoek en heeft een heldere referentie naar het gebruikte boek voor het vereenvoudigen van zelfstudie. Tevens sluit de opzet aan bij de contextuele, gedragsmatige en vaktechnische competenties van IPMA ICB-4.

Schrijf je direct in voor de training!