Masterclass Innovatief Project Leiderschap – IPMA

Innovatief Project Leiderschap

Onze 4 daagse IPMA masterclass Innovatief Project Leiderschap traint je leiderschaps skills op interactieve wijze. Op nuchtere wijze brengen we de theorie in de praktijk. Hoe motiveer je je team, hoe manage je je omgeving en hou je ondertussen structuur in je project in een altijd veranderende omgeving? Dat vraagt om innovatief leiderschap! De training helpt in het (her)ontdekken van je eigen kwaliteiten en hoe je je leiderschap op vernieuwende wijze kunt inzetten in je projecten.

Gemiddeld beoordeeld door deelnemers met een 8.8 !

De masterclass is ook beschikbaar in het Engels.

IPMA C of D

Onze masterclass Innovatief Project Leiderschap is IPMA ICB-4 gebaseerd en leidt op tot onafhankelijke IPMA D of C certificering via de vereniging IPMA Nederland. Kijk voor meer informatie over de certificering op www.ipmacertificeren.nl. We kiezen voor IPMA omdat dit een brede achtergrond heeft vanuit de ICB-4 competenties en het complete vakgebied van projectmanagement goed beschrijft. Dus niet alleen kiezen voor 1 methode als Agile, Prince2 of PMP, maar een brede focus op wat past.

Deze projectmanagement training in Twente is voor (mid)ervaren leiders van (verander) projecten in de maakindustrie. Werk/denk niveau is HBO+/WO

Opzet Masterclass – drie basiselementen van de leiderschap driehoek

Navigator

Doel

Elk team heeft een duidelijk doel nodig, die kunnen worden vormgegeven in concrete projecten. Welke projecten doen we wel, en misschien nog belangrijker; welke doen we niet. Tijdens de executie van de projecten moeten alle stakeholders, van team tot opdrachtgever en andere betrokken, voortdurend op de hoogte gehouden worden. Hoe doe je dit en voorkom je dat je de hele dag hier druk mee bent? Dit werken we uit in de vorm van het basiselement ‘Navigator’.

Kathedraal

Team

Hoe bouw je een succesvol team? Kies in je team voor meer van het zelfde, of zoek je diversiteit en omarm tegenstellingen? We werken dit uit in de vorm van het basiselement ‘Kathedraal’. Een Kathedraal bouw je niet alleen, en je bouwt voor een lange toekomst. Een diepe bewustwording van de kracht van een team en de processen die daar spelen zijn onderdeel van de interactieve training.

Olifant

Leiderschap

Ben je met de vorige basiselementen bezig? Dan is het onvermijdelijk dat je je zelf tegenkomt. Bedenk dat dat ook geldt voor je teamleden. De vorm die we hier hebben gekozen als basis element is de ‘Olifant’. Wees zichtbaar, proactief, slim, sterk en sociaal leidend. Binnen de groep reflecteren we op jouw persoonlijke rol en je relatie met anderen. De uitdaging is om de veranderende omstandigheden om te zetten naar een voordeel in je project. Hoe ben je een Agile leider?

Deze drie basiselementen zijn onderdeel van de leiderschap driehoek waarop deze training is gebaseerd. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt?

Neem contact met ons op!

Over de trainer

De masterclass wordt gegeven door onze ervaren trainer, coach, project manager en operationeel directeur Hans Pieter van den Berg. Hans Pieter heeft een brede ervaring binnen product development en operations, en kent als geen ander de kansen en moeilijkheden waar je in de praktijk mee werkt. Verwacht een straight forward masterclass waarmee direct aan de slag kunt. Kijk voor informatie over Hans Pieter bij over ons

In-company training

De masterclass wordt uitsluitend in-company gegeven en kan deel uitmaken van ons Innovatief Project Leiderschaps programma in je organisatie. Onderdelen hiervan zijn coaching en het opzetten van een intervisie structuur.

Verdere praktische informatie en investering

De masterclass wordt gegeven op locatie op werkdagen van 9:00-17:00. De investering voor de 4-daagse masterclass bedraagt € 2950,- excl BTW per persoon (tarief 2024). Dit is inclusief het boek “Projectmanagement op basis van ICB versie 4” of “Projectmanagement by ICB4 “, syllabus en certificaat van deelname. Naast het direct toepassen in de dagelijkse praktijk vraagt de masterclass een zelfstudie van ongeveer 4-6 dagen.

We organiseren deze masterclass in-company. Neem contact met ons op voor een aanbieding om dit te combineren met on-the-job coaching met een korting op de deelname prijs. Inhoud en tijdsbesteding kunnen worden aangepast en een persoonlijk intake is een mogelijk bij in-company. Nederlands én Engelstalig beschikbaar.

Dagindeling

De masterclass is opgedeeld in vier modules, elk van deze modules is opgebouwd op basis van onze leiderschap driehoek en heeft een heldere referentie naar het gebruikte boek voor het vereenvoudigen van zelfstudie. Tevens sluit de opzet aan bij de contextuele, gedragsmatige en vaktechnische competenties van IPMA ICB-4.

masterclass innovatief project leiderschap IPMA