Praktijkgerichte aanpak

Van een idee tot duurzaam ontwerp en gecertificeerd product. Bouwend op wat er is, versterken wat er staat en uitbreiden waar nodig. Onze insteek is een langdurige samenwerking, maar niet vanuit afhankelijkheid, overdracht van kennis is de basis voor een gezonde zelfstandige duurzame keten. We hebben zelf jarenlange ervaring met (duurzame) productontwikkeling.

Duurzaamheid

Bewust ondernemen

De maatschappij, de EU en steeds meer investeerders stellen vragen bij de duurzaamheid van de producten om ons heen. De bedrijven die daar op tijd in schakelen gaan wind mee krijgen zij die zich verzetten krijgen hem tegen. Belasting op afval & vervuiling maar ook het duurder worden van onze grondstoffen zal ons uiteindelijk allemaal dwingen na te denken over de impact van producten en de circulariteit in het bijzonder.

Analyse

Met behulp van een duurzaamheidsassessment geven wij inzicht in de impact van het product en de  opties tot verbetering

Strategie

We geven inzicht over wat de veranderende wereld en aankomende wet en regelgeving voor u en uw product gaat betekenen  en stellen samen een plan op.

Executie

Ook in de praktische uitvoering staan wij uw bij. Productoptimalisatie van materiaalkeuzes op basis van Idemat tot het verbeteren van de robuustheid middels FMEA.

Ontwerpen

Klaar voor de toekomst

Het begint met het idee, en als het technische uitvoerbaar blijkt willen is de neiging om het zo snel mogelijk aan de man brengen. Begrijpelijk, maar om echt succesvol te zijn ondersteunen wij met het omzetten van de technische oplossing naar een product, met aandacht voor het gebruik, de productie en de business kant. 

Analyse

Met behulp van een review/gesprek geven wij inzicht in de marktrijpheid van het product en het productie proces en de opties tot verbetering 

Strategie

Plan voor de verbetering:

  • Gebruiksveiligheid & vriendelijkheid
  • Produceerbaarheid
  • Levensduur
  • Reparatie
  • Kosten
  • Duurzaamheid 

Executie

Van het herdefiniĆ«ren van de product eisen tot het oplossen van de laatste ontwerp uitdagingen. Vanuit de review kan ook worden meegedacht in oplossingen 

Certificering

Duurzaam in de markt

Tot slot kunnen wij helpen in de CE-certificering van uw product. Van enkel stuks machine tot hoog volume serie product, van zwaar industrieel tot licht huishoudelijk hebben wij de expertise in huis. Wij helpen u door de Europese wet en regelgeving, zoeken daar passende normen bij en stippelen samen de route uit om uiteindelijk vol trots de CE sticker te kunnen plakken.

Analyse

Allereerst wordt gekeken naar wat er is en wat hiervan gebruikt kan worden. Product beschrijvingen, (test) certificaten, en eerdere resultaten.

Strategie

Welke richtlijnen en normen zijn van toepassing en hoe kan worden bewezen en vastgelegd dat hieraan wordt voldaan. Waarbij wij pragmatisme vanuit ervaring in uw voordeel laten werken. 

Executie

Indien gewenst wordt het opbouwen van de bewijslast begeleid. Waarbij wij als vanzelfsprekend ook ondersteunen in testhuis en notified body trajecten.

Training

Bovenstaande onderwerpen kunnen ook als individuele of groepsworkshop worden aangeboden.